Sezónu otvára srnec

starting-your-business-2

Skutočná poľovnícka sezóna začína 16. májom a to lovom srncov. Lov srnčej zveri sa má vykonávať selektívnym spôsobom, kde prednostne lovíme slabú, chorú, prestarnutú a na chov nevhodnú zver. Hlavným cieľom selektívneho lovu je skvalitniť genofond jedincov a trofejovú hodnotu.

Základom úspešného lovu je aj pripravenosť lovca, kde neodmysliteľne patrí znalosť správnej kategorizácie, ktorú prikladáme v obrázku.

37688580_964264267094815_7641077957267554304_n

Najlepším spôsobom ako nadobudnúť vedomosti v kategorizácii srncov sú časté návštevy v revíroch, najlepšie so skúseným poľovníkom. K tomu Vám pomôžu aj kvalitné ďalekohľady, fotopasce.

Srncov si vieme aj privábiť, najlepšie počas ruje, ktorá začína od polovice júla do polovice augusta. Srnec sa vábi napodobňovaním samičích zvukov pomocou vábničiek. Širokú ponuku srnčích vábničiek nájdete v našom e-shope, ako aj veľmi obľúbenú originálnu srnčiu vábničku BUTTOLO, ktorá Vám zaručí 100% úspešnosť pri vábení srnčej zveri dokonca aj z veľkej vzdialenosti.

Každí skúsený poľovník vie, že lov na srnca je o trpezlivosti a o častých návštevách revíru a dlhých letných večeroch. Dospelé a najmä staršie samce sa správajú prísne teritoriálne. Takéto miesto si treba pamätať. Je pravdepodobné, že neskôr, počas ruje, tu lovného srnca prekabátime, vábením alebo jednoducho si ho ráno, či večer vychodíme. Nakoľko potrebujeme na svojho srnca dlhšie čakať, veľmi sa nám zídu pomocníci ako sú kvalitné stoličky, kvalitné oblečenie, pretože počasie je premenlivé. Hlavne v máji, kde sú chladné rána a večere.

Želáme Vám veľa šťastia a nezabudnuteľných zážitkov v sezóne lovu srnca 2019. Lovu zdar!