Nočné videnie Hikmicro Alpex

Ak patríte k poľovníkom, ktorí sa radi túlajú prírodou v noci, vo vašej výbave by nemalo chýbať nočné videnie. Súčasný trh ponúka množstvo výrobkov, ktoré sa líšia svojimi funkciami, kvalitou a cenou. V článku si preto povieme základné informácie o nočnom videní. Zároveň vám predstavíme výrobok, ktorý má potenciál stať sa bestsellerom medzi poľovníkmi. 

Nočné videnie

Základná charakteristika nočného videnia

Systém nočného videnia funguje na princípe zvyškového svetla, najčastejšie od hviezd a mesiaca. Zväzok fotónov z ich svetla prechádza fotonásobičom, ktorý ich následne premení na elektróny. Tie sa znásobia elektrochemickým procesom, usmernia cez fosforovú obrazovku a premenia na viditeľné svetlo – viditeľné v hľadáčiku.

V prípade, že puškohľad na nočné videnie nemá žiaden zdroj svetla, je tu ešte možnosť generovania svetla pomocou infračerveného prísvitu (IR). Ideálne je ale používať taký prísvit, ktorého vlnová dĺžka nie je bežne viditeľná (940 nM), inak by ste sa na love prezradili.

Digitálne nočné videnie

Väčšina zariadení na nočné videnie využíva v súčasnosti digitálnu verziu tradičnej technológie optoelektronického vylepšenia obrazu, ktorá so sebou priniesla množstvo výhod. Medzi prvými môžeme zmieniť fakt, že vďaka technológii digitálneho vylepšenia obrazu sú zariadenia na nočné videnie menšie, ľahšie a majú všestrannejšie využitie.

Svetlo, ktoré pri digitálnom nočnom videní vstupuje do šošovky objektívu, sa premieňa na digitálny signál, a to pomocou komplementárneho senzora typu metal-oxid-semiconductor (CMOS). Je to rovnaké zariadenie, aké sa využíva napríklad v digitálnych kamerách.

Digitálny obraz je následne možné elektronicky vylepšiť a niekoľkokrát zväčšiť. Samozrejme, konečný výsledok na prezeranie sa premieta na LCD displej. Pamätajte, že čím väčší je snímač CMOS, tým vyššie rozlíšenie obrazu dostanete. Priemerne sa rozlíšenie pre zariadenia na nočné videnie pohybuje okolo hodnoty 1080 px HD.

Medzi ďalšie výhody digitálnej technológie nočného videnia patria:

  • zariadenia je možné pripojiť k iným zariadeniam – statické kamery, videokamery…,
  • digitálne signály nočného videnia je možné ukladaťSD karty, USB disky…,
  • možnosť využitia Wi-Fi – zdieľanie a živé vysielanie videí a obrázkov do smartfónov a ďalších zariadení.

Vedeli ste, že…

generácia nočného videnia je jedným z najdôležitejších parametrov pre puškohľady so systémom nočného videnia? Označuje sa ňou rozdiel v schopnosti zosilniť zvyškové svetlo. Generácia 1 je napríklad schopná zosilniť okolité svetlo asi 1000-krát. Naproti tomu generácia 3 zosilní svetlo až 50 000-krát.

Nočné videnie značky Hikmicro Alpex

Digitálne nočné videnie v sebe spája množstvo výhod, ktoré sa zídu každému poľovníkovi. Okrem toho sa využíva aj v armáde, polícii či v záchranných zložkách. Ako si však medzi produktmi rôznej kvality a ceny vybrať to najlepšie a zbytočne nepreplatiť? 

V našom e-shope nájdete horúcu novinku, ktorá si získala obľubu po celom svete – NOČNÉ VIDENIE HIKMICRO ALPEX 940nm A50T.

HIKMICRO ALPEX A50TN je založený na tradičnom dizajne puškohľadu a ľahko sa montuje pomocou konvenčných 30 mm krúžkov puškohľadu, čím si zachováva klasický vzhľad vašej zostavy.

V porovnaní s konkurenčnými výrobkami zariadenie disponuje aj pokročilejším HD snímačom s rozlíšením až 1440x1080 px a OLED displejom s rozlíšením 1024x768 px. Dosiahnuť plnú farebnú čistotu cez deň a veľmi jasné a ostré čiernobiele sledovanie v noci tak nie je žiaden problém. Tubus ďalekohľadu tiež integruje dve interné lítium-iónové batérie, ktoré poskytujú až 13 hodín prevádzky.

Výhodami, ktoré určite oceníte, sú aj možnosť zvoliť si slovenské menu (manuál v slovenskom jazyku), nahrávanie zvuku, nahrávanie videa aktivované výstrelom, slušná vstavaná pamäť EMMC (64 GB), dosah detekcie až 600 m, odolnosť voči nárazu do 6000 J, 4x zväčšenie, dioptrická korekcia od -5 D do 5 D a vodotesnosť (IP67). To všetko za veľmi rozumnú cenu.

Po pripojení k aplikácii HIK MICRO Sight môžete rýchlo a jednoducho zdieľať svoje obľúbené lovecké spomienky zachytené pomocou Alpex A50.

Na zariadenie zakúpené od nás poskytujeme záruku 3 roky a garanciu zapožičania náhradného prístroja v prípade potreby servisu.

Nočné videnie foto 2

Záver

Puškohľad s nočným videním dnes patrí do povinnej výbavy každého poľovníka. Uplatnenie nachádza dokonca aj v iných profesiách. Technológia digitálneho nočného videnia však prináša so sebou aj mnohé ďalšie výhody – napríklad možnosť nahrávania, ukladania a zdieľania obrázkov/videí. 

Pri výbere nočného videnia nezabudnite na prísvit, ktorého vlnová dĺžka by nemala byť bežne viditeľná. Všetky tieto podmienky a výhody v sebe hravo spája puškohľad s nočným videním HIKMICRO ALPEX A50T.

Nočné videnie HIKMICRO


Pre nákup nočného videnia (puškohľadu) v našom e-shope kliknite TU.